Mercedes geeft zijn grootste dictatorslee een opfrisser

Bent u puissant rijk, en laat u zich het liefste in een rijdende club lounge met V12 chaufferen? Dan is de tot 6,50 meter opgerekte Mercedes-Maybach Pullman uw kopje thee. En, wat wil het toeval: het gevaarte krijgt een facelift.

Afgezien van de Unimogs en Actrossen vind je bij Mercedes geen voertuig dat zo lang is als de S-Klasse Pullman. Bij de huidige (W222-)generatie S-Klasse gaf Mercedes het gevaarte nieuw elan door het onder het nieuwe Maybach-label te plaatsen en de auto op te rekken tot een volle zes-en-een-halve meter. Met recht een voiture die in de voetsporen van de legendarische W100-serie uit de jaren '60 treedt* (hier de Laundaulette van Joegoleider Tito), ook al zaten er nog drie generaties tussen.

Met de facelift worden enkele kleine cosmetische aanpassingen doorgevoerd aan onder andere de grille, die invloeden van de Vision Mercedes-Maybach 6 meekrijgt. De putdekselvelgen zijn niet heel mooi, maar wel passend op deze auto, en wie eens lekker gek wil doen kan kiezen voor two-tone lak. Iets dat we ook al zagen terugkeren op de 'gewone' Mercedes-Maybach S-Klasse.

*Of de Maybach 62S, dat rekenen we ook goed.

Met de facelift brengt Mercedes de exclusieve nieuwe kleuren magma grey, mahogany brown en silk beige/deep sea blue naar het interieur. Ook nieuw is een camera aan de voorkant van de auto. Hiermee kunnen passagiers zelfs met een opgetrokken scheidingswand kijken wat er voor hen gebeurt. 

De S650 wordt door de bekende boterzachte twinturbo V12 met 630 pk en 1.000 Nm aangedreven. Het is dat gearriveerde mensen nooit haast hebben, anders was het relevant te vermelden dat de slee in 6,5 s van stilstand naar 100 km/u accelereert. De vanafprijs bedraagt een half miljoen euro, maar zoals je mag verwachten in deze klasse geldt: 'the sky is the limit'. Bepantsering is eigenlijk ook een must voor een dergelijke auto, maar dat programma moet Mercedes nog aankondigen.