Max Verstappen wordt geen wereldkampioen volgens Nico Rosberg

Max Verstappen gaat Nico Rosberg voorlopig niet evenaren, wat behaalde F1-wereldtitels betreft. De gepensioneerde Duitser is niet te spreken over Max' keuzes.

Rosberg zet vraagtekens bij Max z'n keuze om tot 2020 bij te tekenen bij Red Bull Racing. Waarom de Nederlander niet koos voor de snellere teams als Ferrari of Mercedes -die hem heel graag wilden hebben- snapt hij niet. "Het was een vreemde beslissing omdat hij daar niet de beste auto heeft. Twee teams met op dat moment betere auto's hadden de rode loper voor hem klaarliggen," vertelde hij tegen F1 Racing.

Volgens hem zal Verstappen door deze stap dan ook voor 2021 geen kampioen worden: "Ik zie Verstappen geen wereldkampioen worden met Red Bull, omdat Mercedes zo ontzettend sterk is en Ferrari ook goed meedoet."

Desalniettemin vindt Nico Max wel een echte toevoeging voor de sport: "Max is zo goed voor de sport, hij is geweldig. Als Max uit een race crashte ben ik zelfs teleurgesteld omdat de race vanaf dat moment wat saaier wordt. Hij gaat er altijd vol voor en creëert mogelijkheden die er niet zijn.