Meer pk's voor de BMW M2 Competition editie

De BMW M2 zoals we hem nu kennen gaat uit productie, maar niet voordat er een verbeterde versie voor in de plaats komt. Zie hem hier: De BMW M2 Competition met nieuw, krachtiger motorblok.

De nieuwe M2 Competition wordt eigenlijk pas eind april in Beijing uit de doeken gedaan, maar BMW neemt het niet zo nauw met die publicatiedata en heeft nu al de nodige details over de schutting gegooid. 

De update is goed aangepakt met een nieuw ontwikkelde S55 twin turbo zes-in-lijn motor. In de vorm voor de M2 Competition produceert hij 410 pk en 500 Nm terwijl hij voldoet aan alle milieueisen van dit moment. De 40 extra paarden scheren één tiende van de 0-100 km/u tijd, die blijft steken op 4,3 seconden. De top is begrensd op 250 km/u. Mocht u sneller willen, dan mag dat van BMW, maar dan moet u wel even wat extra geld overmaken. Het optionele M Drivers Package schroeft de gelimiteerde top op naar 270 km/u.

En hoopt u op een sleeper, dan bent u bij de M2 Competition aan het verkeerde adres. Een M2 viel al iets meer op dan een standaard 2-serie, maar enige onduidelijkheid tussen de twee is voor dit model weggenomen. De M2 Competition wordt nog breder, met nog diepere wielkasten en een agressiever bumperdesign. Mochten de vier pijpen aan de achterkant de doorslag niet geven, dan kunnen de nieuwe en volwaardige M-spiegels wellicht helpen. (De hier getoonde foto's zijn overigens renders van hoe hij er waarschijnlijk uit gaat zien.)

De huidige M2 is bij de dealer te bestellen voor iets meer dan €90.000,-. De Competition wordt vermoedelijk nog eens €10.000 duurder. En dan hebben we het nog niet over de BPM, die waarschijnlijk evenredig meestijgt. Dat houdt in dat de nieuwe pocket rocket van BMW ruim boven een ton gaat kosten.