AMG's nieuwste F1-safety car is de snelste ooit

En nee, het is niet de Project One, dat was wel een mooie bak geweest. In plaats daarvan werd het the next best thing: een AMG GT R. Eens kijken of Lewis Hamilton nu nog steeds zo veel te mekkeren heeft.

Het antwoord op de laatste vraag is natuurlijk 'ja', want al zet je een SpaceX-raket in, Hamilton zal nog vinden dat zijn edele Mercedes opgehouden wordt door die trage safety car. Er is echter weinig dat zo hard over een circuit boendert dan de 585 pk sterke AMG GT R. De auto reed in een onofficiële sessie al een rondje Nordschleife van in de lage 7 minuten, dus het ding kan serieus bochtjes pakken. Dat is ook nodig om het verschil met de bloedsnelle F1-wagens nog enigszins overbrugbaar te maken. Reken maar dat de chauffeur van dienst het maximale eruit haalt als hij het veld aanvoert.

De C63 S Estate (510 pk) blijft gehandhaafd als Medical Car. Beide auto's zijn - uiteraard - traditiegetrouw in saaigrijs uitgevoerd.

De GT R is een upgrade van de AMG GT S (510 pk) die de afgelopen jaren na een neutralisatie voor het veld uit reed, en dankzij de dikke 4.0 V8 opnieuw met afstand de best klinkende auto van het veld. Traditiegetrouw neemt de oude rot Bernd Mayländer plaats achter het stuur, hieronder een kort interview met de Duitser: