God van de paarden stopt 550 pk in A45 AMG

Mercedes pocht dat de volgende A45 AMG 400+ pk zal hebben. Leuk, maar tuner Posaidon had geen behoefte om daarop te wachten en laat de huidige versie 550 pk produceren.

De bestaande A45 heeft een klein tweeliterblokje dat er een indrukwekkende 385 paarden uitwerkt. Het leek er dan ook op dat er niet veel meer uit te halen zou zijn, maar het tegendeel is bewezen: Posaidon heeft flink wat dingen aangepast. Denk hierbij aan een geüpgradede turbo, een aangepaste luchtinlaat en zelfs een water-methanol injection system (een systeem dat water en methanol injecteerd bij de luchtinlaat waardoor de warme, samengedrukte lucht afgekoeld wordt). Maar dat is niet alles. De tuner heeft ook de ECU aangepast, speciale motorsport bougies geplaatst en er een aangepaste uitlaat onder geschroefd. Hierna produceert het kleine bommetje maar liefst 550 pk en 660 Nm.

Dankzij de zeventrapsautomaat met dubbele koppeling en een speciale versie van het 4Matic-systeem, trapt een bestuurder deze A waarschijnlijk onder de vier seconden naar de 100 km/u. TTenminste, dat is te verwachten. De standaardversie doet het immers in 4,2 seconden. Posaidon heeft van zijn veel krachtigere kindje nog geen officiële 0-100 km/u-tijd opgegeven. Wat de tuner wel heeft aangegeven is dat ze nog meer power uit de vierpitter hadden kunnen halen, maar dat ze ervoor gekozen hebben om het geheel te beperken tot de 550 pk. 

Nu is het wachten op Mercedes-AMG, waar ze bezig zijn met een nieuwe versie van de A45 AMG. Ze hebben al aangegeven dat die meer dan vierhonderd pk uit de viercilinder perst. Het exacte aantal weten ze zelf waarschijnlijk nog niet, maar de 500 pk zal waarschijnlijk niet gehaald worden.