Shoot: een gepantserde Peugeot 205 GTI

De Peugeot 205 GTI is ondertussen een rijdende legende geworden, maar het kan nog legendarischer: deze versie is de enige gepantserde 205 GTI ooit, en hij staat te koop.

Bernard Arnault, eigenaar van Louis Vuitton en Moët, is miljardair en daarmee de op drie na rijkste kerel van de planeet. En toch koos hij ervoor om in een 205 GTI rond te rijden. Herstel, een gepantserde 205 GTI. Want je weet maar nooit wanneer je beroofd gaat worden.

De rijkaard liet zijn hot-hatch -uit de tijd dat Peugeot nog goede auto's maakte- voorzien van gepantserde panelen, extra dik glas, stuurbekrachtiging en airco. Al deze opties waren niet te krijgen op de originele Peugeot. Motorisch is er niets aangepast en heel erg hot zal de hatch dus niet meer zijn door het extra gewicht (1.400 kg). Ook twijfelen we aan de betrouwbaarheid van het brommertje in het vooronder aangezien deze nog maar 15.000 km heeft mogen draaien voordat hij de verkoop in moest. 

Maar mocht u nog €37.000 in een oude sok hebben liggen, dan komt u in aanmerking om deze compleet nutteloze unieke Peugeot 205 GTI uit 1990 te mogen rijden bezitten.