Max Verstappen over de Vmax van zijn auto: 'een beetje pijnlijk'

De rechte stukken van het circuit van Melbourne zouden wel eens moeilijk kunnen gaan worden voor de Red Bulls. Max Verstappen houdt hij zijn hart vast voor de performance van zijn Red Bull in Australië.

Iedereen wijst (wederom) naar Mercedes als de topfavoriet voor de start van het Formule 1-seizoen. Bij Red Bull Racing heeft de leiding goede hoop dat ze kunnen aanhaken bij de Mercediii, maar Max Verstappen houdt nog een ruime slag om de arm.

De Nederlander meent dat zijn team in ieder geval de juiste stappen heeft genomen tijdens de winter. Tegen Motorsport zegt hij: "Iedereen is natuurlijk vooruitgegaan, maar ik denk persoonlijk dat we een vrij sterke auto hebben. We moeten alleen even afwachten hoe het totale pakket is, zeker met de rechte stukken hier."

Hij is bang dat het op die rechte stukken namelijk "pijnlijk" kan worden. De Renaultmotor heeft nog niet het vermogen dat de rijders van Mercedes (en Ferrari) tot hun beschikking hebben. Volgens Verstappen heeft Renault namelijk minder grote stappen gemaakt tijdens de winter.

Aan de auto van Red Bull hoeft het volgens Max niet te liggen: "we moeten ons doorontwikkelen tijdens het seizoen. Dat is in het verleden altijd een sterk punt geweest van Red Bull. Het is afwachten hoe het dit jaar gaat, het is weer een nieuw jaar."

Het staat of valt met de motor: "Ik heb er vertrouwen in dat het team een geweldige auto kan bouwen en die zo kan houden. Maar zoals ik al zei, het volledige pakket moet in orde zijn." De druk ligt bij Renault om die motor te maken die weer vooraan mee kan rijden.