Verstappen: GP van Australie "compleet waardeloos"

Max Verstappen zou de race van zondag niet gekeken hebben. De coureur gaf aan dat de Grand Prix van Australië "compleet waardeloos" was om als fan naar te moeten kijken. 

"Ik zou de tv uitgezet hebben. Extreem saai," voegde de coureur hier nog aan toe. En hij heeft een punt. Na de start waren de posities snel bepaald en werden er voor de rest welgeteld vijf inhaalacties uitgevoerd tijdens de race. En een strijd om de winst zat er ook niet in om de Hamilton in z'n Merc de Ferrari van Vettel simpelweg niet bij kon houden. 

"Ik deed mijn best en ik was constant binnen bereik van de DRS, maar er was niets aan de toen," vertelde Max. Hij moest na de start terugvallen naar de zevende positie waar hij vast zat achter de Haas van Kevin Magnussen. Daarna spinde hij nog eens en kwam daardoor achter meneer Hulkenberg in z'n Renault. Na het uitvallen van beide Haas-coureurs, klom hij nog naar een zesde positie, en daar moest hij het mee doen. "Haas is ruim een seconde langzamer dan de Ferrari's en zij hadden simpelweg het geluk dat ze voor ons terechtkwamen. Ze zijn een stuk langzamer, maar je komt er gewoon niet voorbij. Je kunt het proberen, maar het maakt niet veel uit."

De FIA had al verwacht dat er weinig zou gaan gebeuren tijdens de GP van Australië en voegde daarom nog een derde DRS-zone toe. Maar volgens Verstappen had dit ook geen nut. Volgens hem ligt het probleem namelijk niet bij het circuit, maar bij de auto's: "In het verleden waren er hier ook geen problemen met inhalen."

Dit beaamt de teambaas van Mercedes: "We hebben opnieuw gezien dat het bijna onmogelijk is. Als zelfs Max Verstappen hier niet inhaalt, dan wordt het wel erg lastig," aldus Toto Wolff.