Ferrari haalt 488 terug om falende remmen

Op dit moment is het mogelijk dat er Ferrari's rondrijden met versleten remschijven. De eigenaren hebben hier geen idee van omdat de auto dat niet aangeeft. Hen wordt vriendelijk verzocht om even terug te gaan naar de dealer.

In de Verenigde Staten is de National Highway Traffic Safety Administration erachter gekomen dat een aantal Ferrari 488's niet helemaal goed werken. De software van deze bolides registreert namelijk niet dat de remschijven versleten zijn. En dat kan dan weer leiden tot pijnlijke crashes met Opels mindere auto's.

De Italianen zijn ondertussen bekend met het probleem en halen maar liefst 40 supercars terug om de software up te daten en het probleem daarmee op te lossen. Het euvel is tot nu toe geïdentificeerd bij de modellen die in 2015 tussen drie juni en 25 november gemaakt zijn (39 GTB coupé's en één spider). We hebben op dit moment alleen cijfers voor Amerika, of het probleem zich ook voordoet bij auto's in andere landen is nog niet duidelijk. 

Eerder dit jaar intruduceerde Ferrari de 488 Pista: een nog snellere versie van de GTB. De V8 produceert 710 pk en 770 Nm terwijl hij minder weegt dan z'n voorganger. Een recept voor nog betere prestaties.