Diesale: Euro 5 diesels met 50% korting in Duitsland

Omdat de overheid de diesel ongeveer onbruikbaar heeft gemaakt in Duitsland, geven de verkopers van tweedehands diesels gigantische kortingen tot 50%.

Bent u op zoek naar een auto met Euro 5-dieselmotor, dan raden wij u aan om nu even te kijken naar het importeren vanuit Duitsland. Volgens de Centrale Vereniging van de Duitse Motorvoertuigenindustrie (ZDK) komen de dealers niet meer van hun diesels af en geven ze ze daarom nog net niet weg bij een pakje boter.

De vereniging heeft onderzoek gedaan onder 1817 autoverkopers van verschillende merken. Elf procent gaf hierbij aan dat hij simpelweg niet meer van Euro 5 diesels afkomt. 33 procent geeft kortingen tussen de 10 en 30 procent om de verkoop te stimuleren en nog eens 33 procent verkoopt dit soort vierwielers voor de helft van de waarde.

Volgens de ZDK verkopen eigenlijk alle diesels slecht. Zelfs de nieuwste Euro 6-versies rollen lastiger de showroom uit. Dealers geven hier nu veelal een restwaardegarantie op, maar wanneer de restwaarde lager uitvalt, draait de dealer daar voor op. Het verschil mag dan uit eigen zak betaald worden en het wordt voorspeld dat bepaalde autoverkopers dit niet kunnen opbrengen en dus de handdoek in de ring moeten gooien.

Ook in Nederland worden diesels en andere oudere auto's steeds minder bruikbaar. Het is dus niet onredelijk om te denken dat dit probleem ook naar Nederland zal gaan komen. Het lijkt er immers op dat steeds meer gemeentes milieuzones zullen gaan aanleggen terwijl grootvervuilers als cruiseschepen hierbinnen gewoon welkom blijven.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd75b988dad', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });