Rolls Royce Wraith Luminary heeft vallende sterren in het dak

Net als u denkt dat het summum van luxe is bereikt, blijkt er nog iets vergeten te zijn: vallende sterren in de dakbedekking. De Rolls Royce Luminary Collection heeft precies dat.

Volgens de maker van de ultieme luxe auto moet je het zicht op vallende sterren gewoon kunnen kopen. Want als je een vallende ster wilt zien, dan moet je als rijkste der rijken niet te hoeven wachten op de natuur. In de Wraith Luminary Collection kan er te allen tijde genoten worden van een prachtige sterrenhemel waarbij af en toe een vlammende asteroïde voorbij komt vliegen.

Omdat zelfs Rolls-Royce geen echte sterrenhemel kan produceren, hebben ze 1.340 fiber-optic lampjes in het dak geïnstalleerd die op commando glitteren en daarmee vallende sterren en niet-vallende sterren na kunnen bootsen. En omdat er in de Wraith nooit iemand achterin zal zitten, vliegen de meeste sterren voorbij boven de hoofden van de bestuurder en de bijrijder. 

De fabrikant voor de één procent gaat maar 55 van deze speciale Luminary Collections bouwen, en deze hebben allemaal een met de hand gegraveerde RVS plaat met daarop 'Wraith Luminary Collection - One of Fifty-Five'. Ook heeft Rolls 176 extra LEDjes geïnstalleerd om de eikenafwerking-details in het interieur beter te verlichten

Voor deze lichtgevende editie blijft de motorisering hetzelfde als de normale Wraith, een V12 die 623 pk naar de achterwielen stuurt. De prijs, die blijft niet hetzelfde, maar hoeveel hoger hij in Nederland zal gaan zijn is nog niet duidelijk. En zoals iedereen weet: wanneer u naar de prijs moet vragen, kunt u het niet betalen.