Volkswagen geeft zijn grootste SUV een coupé-makeover

SUV's zijn heet, en coupélijnen op auto's tekenen ook. Dit leidde al tot een nieuwe niche, met modellen als de BMW X4/6 en de Mercedes GLC/GLE Coupe. Volkswagen volgt met de hier onbekende Atlas.

In Europa is de Touareg het grootste dat VW te bieden heeft, maar Amerikanen hebben een lokaal geproduceerd bang for buck-model dat Atlas heet. Het is een zevenzitter van meer dan 5 meter lang, die wat spartaanser in de uitrusting is dan de Touareg, en derhalve goedkoper. Ook China kent dit model, dat daar als Teramont vermarkt wordt.

Enfin, deze zevenzitter krijgt een sportief broertje met 'coupélijn', en VW warmt het Amerikaanse publiek hier alvast voor op tijdens de New York Auto Show. Het presenteert een bijna-productierijpe Atlas Coupé concept. Echt grote gezinnen doen er goed aan bij het origineel te blijven, want de coupé - met 4.846 mm beduidend korter dan de productie-Atlas - levert een zitrij in.

Het concept volgt verder VW's I.D. concept-designtaal, met een rode lak en een verlichte grille plus logo. Dit doet vermoeden dat er een elektrische component aanwezig is, en inderdaad: het is een PHEV. Hij heeft van linksvoor wel wat weg van de Bentayga, maar we weten niet of dat nou per se als compliment opgevat moet worden. De Europeaan met grote foklust zal het verder worst wezen, die moet bij de behoefte aan een ruime SUV uit Wolfsburg toch echt een Touareg of Tiguan Allspace aanschaffen.