Mercedes verklaart: hierdoor gooiden we de overwinning weg

Afgelopen weekend ging Sebastian Vettel voor de tweede keer op rij met de winst aan de haal tijdens de GP van Australië. De Duitser haalde Hamilton in dankzij een strakke pitstop onder de Virtual Safety Car. Mercedes was met stomheid geslagen.

Een onbedreigd van pole startende Hamilton had de touwtjes afgelopen zondag stevig in handen, maar een VSC door een stilvallende Magnussen gooide roet in het eten. De nummers één en twee, Hamilton en Raikkonen, waren onder een groene vlag (in respectievelijk ronde 19 en 18) al gestopt voor banden, waardoor Vettel van P3 naar de leiding doorstootte. Hij had vervolgens de mazzel dat er in ronde 25 een VSC-situatie kwam, waardoor hij een voordelige stop kon maken.

Tijdens een VSC stoppen is een double whammy: ten eerste rijdt het veld een stuk langzamer, waardoor je minder tijd verliest, en ten tweede geldt er geen snelheidslimiet tussen de safety car line en de pitstraat. Ondanks dat was Mercedes niet bezorgd: het gat tussen Vettel en Hamilton was klein genoeg om de Ferrari-rijder in te halen tijdens zijn stop. Dachten ze.

De reactie van een compleet verblufte Hamilton over de boordradio sprak boekdelen: Mercedes had er geen rekening mee gehouden dat Vettel voor hem terug op de baan zou komen. Het gebeurde echter wel, in onderstaande debrief wijt het team dit aan een rekenfout in de niet zelf ontwikkelde gebruikte software. Deze gaf aan dat de Ferrari 15 seconden zou verliezen op Hamilton, in werkelijkheid waren het er 13. Engineer Andrew Shovlin spreekt van 'a bug in the offline tool' die ervoor zorgde dat het team '[was] lulled into a false sense of security'. Een foutje dat ze de overwinning en 7 kampioenschapspunten kostte.