Opnieuw vertraging voor streamingdienst F1 TV

Het met veel nieuwsgierigheid verwachte F1 TV komt eraan, alleen niet in Bahrein. Voor de tweede race op rij moet de streamingdienst worden uitgesteld, omdat men hem nog niet rijp acht voor een grote uitrol.

In Bahrein, waar een ongemeen spannende strijd wordt verwacht tussen Lastname en Lastname, zal de dienst nog steeds niet opgetuigd zijn. Kennelijk kwamen er bij de beta-tests nog steeds te veel issues naar voren. Dit vond Bild uit, dat bij navraag een korte maar duidelijke reactie kreeg van de F1: "Het zal zo spoedig mogelijk operationeel zijn. Nog niet in Bahrein." Vooralsnog staat er inderdaad alleen 'coming soon' vermeld op de F1 TV-site.

De verwachting is nu dat de grote lancering in China komt, en dat is al over een week. Met Bahrein-China beginnen we namelijk aan de eerste van wat in totaal zes back-to-back raceweekenden worden dit jaar. Om alvast in de stemming te komen voor de woestijnrace, die zondag om 17:10 uur van start gaat, produceerde de F1 alvast een hippe, booming, frisse, snel gemonteerde wubba-lubba-dub-dub-video, met hierin de belangrijkste snippets uit Australië.

Overigens is de vertraging voor Nederland geen ramp: wij staan niet op de lijst van landen die de eer hebben gebruik te kunnen maken van het Netflix-achtige concept.