Haas als de kippen bij oplossen pitstop-problemen

Tijdens de eerste Grand Prix van het Formule 1 seizoen ging het niet helemaal naar wens in de pitstraat bij Haas. Ze draaiden wielen niet goed vast waardoor beide coureurs uitvielen. Haas heeft naar eigen zeggen het probleem nu aangepakt.

Het drama voor team Haas, waardoor er niet alleen bij ons de nodige alu-hoedjes tevoorschijn getoverd werden, behoort nu echt tot het verleden. Volgens teambaas Günther Steiner zijn er wat mensen naar huis gestuurd wat wijzigingen in het team doorgevoerd waardoor wielen voortaan wél goed vastgedraaid worden. 

"We hebben binnen de pitcrew enkele personen omgeruild. Niet omdat er in Melbourne mensen de fout in gingen, maar omdat sommigen hun zelfvertrouwen zien terug moeten te vinden. Als we hetzelfde zouden blijven doen, is de kans op fouten groot", vertelt de baas. 

Daarnaast draait de pitcrew wat extra oefensessies als voorbereiding op Bahrein. Dit betekent dat het team nu weer evenveel oefent als voorgaand seizoen. Voor Australië hadden ze het aantal namelijk omlaag geschroefd. Pijnlijk. En hoewel oefening perfect maakt en dit de snelheid zou moeten verbeteren, zet Haas de pitstopsnelheid toch op een tweede plaats. 

Steiner heeft namelijk nog een extra laatste check toegevoegd. Een extra mannetje controleert bij het plaatsen van de wielen of alles wel goed gaat. Is dit niet het geval, dan grijpt hij in en vertrekt de auto niet. Normaal staan er drie man klaar voor een bandenwissel, maar nu zijn dat er vier. "De wielen moeten gewoon goed vastgezet worden. Zelfs als het een halve seconde langer duurt," aldus Steiner. 

Wij zijn vooral benieuwd naar de reactie van Ferrari. Zij zullen ongetwijfeld minder blij zijn met de aanpak van Haas.