Porsche doet een ererondje met legendarische 919 Hybrid

De Porsche 919 Hybrid was vrijwel onverslaanbaar in de races waarin hij heeft meegereden. Hij doet niet meer mee aan officiële races, maar dat betekent niet dat hij met pensioen mag: een dikkere tribute-editie gaat op wereldtour om meer records te breken.

Aan het einde van het WEC-seizoen van 2017 werd de Porsche 919 Hybrid de garage in gereden om daar niet meer uit te komen. Na zes keer het wereldkampioenschap en drie keer Le Mans te winnen, was het tijd voor rust, maar Porsche had stiekem hele andere plannen met de auto. Omdat hij nu niet meer aan het WEC-regelement gebonden is, heeft de fabrikant het boek met regels ritueel verbrand en de nodige aanpassingen gedaan om de 919 nog beter te maken.

De tribute-editie heeft bijvoorbeeld een veel grotere achtervleugel die vrijwel achter de auto hangt. Iets wat eigenlijk helemaal niet mag tijdens officiële races. Dan moet de vleugel binnen het profiel van de auto geplaatst worden. Daarnaast heeft hij nog scherpere en diepere side-skirts om de luchtstroming onder de auto nog beter te begeleiden. Het resultaat hiervan moeten we nog zien, maar we vermoeden dat hij nog beter op het asfalt zal blijven plakken. Of er motorisch ook iets is aangepast, is nog niet duidelijk.

Maar je past een toch al legendarische auto niet zo uitvoerig aan als je hem op een rondje rond de aarde neemt, en hem vervolgens alleen maar tentoonstelt. Tenminste, dat vermoeden we niet aangezien hij al rijdend gespot is op het circuit van Spa. Porsche moet de data en locaties van de tour nog bekend maken, en we hopen dat er tenminste één dagje Nürburgring tussen zit waarop ze een poging gaan doen om hun eigen "unbeatable" record te breken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2e88169ba09', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });