Politie neemt Ferrari F430 in beslag in Oisterwijk

Als je je Ferrari op een zonnige zondag uitlaat moet je er wel voor zorgen dat de gegevens kloppen. In Brabant vond de politie gisteren een F430 die eigenlijk niet meer bestond. Dat is fraude.

De Ferrari F430 op de foto bestaat niet meer. Althans, volgens de boeken is de auto een paar jaar geleden naar het buitenland geëxporteerd, waardoor het Nederlandse kenteken is vervallen. De politie keek dus raar op toen ze de auto gisteren op een parkeerterrein in Oisterwijk zagen staan.

Omdat het kenteken van de auto niet meer geldig is, besloten ze de wagen in beslag te nemen en weg te laten slepen. Als gevolg van het niet op kenteken staan was ook meteen duidelijk dat de auto geen geldige APK had en niet verzekerd was (voor beide zaken heb je immers een kenteken nodig). 

Het is voor de eigenaar, die even verderop op een terrasje zat, te hopen dat zijn Ferrari niet net zo eindigt als de Ferrari 458 Spider van Zahid Khan. De Britse politie was onverbiddelijk voor die fout geregistreerde auto: de Spider verdween met bruut geweld naar de schroothoop.