Audi maakt e-tron Vision Gran Turismo in het echt

We worden doodgegooid met berichten over auto's die alleen in games te zien zijn. Geen van deze speciale bolides wordt echt gemaakt, tot nu toe: Audi maakt de  e-tron Vision Gran Turismo, uit de gelijknamige game, in het echt. 

De volledig elektrische e-tron Vision is oorspronkelijk alleen getekend ontwikkeld voor gebruik in de Playstationgame Gran Turismo Sport, maar zal nu ook het levenslicht zien als eenmalig gemaakte auto. De eerste inzet is tijdens de Formula E-race in Rome op 14 april. Niet als pace-car of iets dergelijks want bezoekers kunnen gewoon instappen. De speciale auto is op dat moment namelijk een taxi met voormalig DTM-coureur Rahel Frey en Le Mans-winnaar Dindo Capello achter het stuur.

De game bevat natuurlijk meerdere concept-auto's, en er zijn er zelfs enkele van gemaakt. Het verschil is echter dat alle andere gebouwde concepts niet verder zijn gekomen tot een schaalmodel. Audi is de eerste die zijn concept ook echt rijdend en bruikbaar maakt. En dat doen ze dan gelijk goed. De auto heeft drie elektromotoren van elk 272 pk (totaal 816 pk). Een daarvan is bestemd voor de voorwielen en de andere twee laten de achterwielen draaien. Daarnaast weegt het geheel maar 1.450 kilogram en is het gewicht perfect (50:50) verdeeld tussen de voor- en achteras.

This is what we are particularly proud of,” vertelt Audi’s chief designer Marc Lichte. “Although the design of a virtual vehicle allows much greater freedom and the creation of concepts which are only hard to implement in reality, we did not want to put a purely fictitious concept on wheels. Our aim was a fully functional car. The Audi e-tron Vision Gran Turismo shows that electric mobility at Audi is very emotive. This car incorporates numerous elements of our new design language such as the inverted single frame in the vehicle’s color that will be typical for our new e-tronmodels.”