Karma. Outlander PHEV-muppet muurvast na afsnijden file

Nederlandse Outlander PHEV-rijders staan erom bekend dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, en altijd haast hebben. Dit laatste werd gisteren in het Westland onderstreept, toen deze leperd via een weiland een stukje afsneed.

We hebben een beetje te doen met Mitsubishi. Het is een ondertussen poepsaai, maar toch heel sympathiek merk. Nette, hardwerkende mensen, met een bescheiden inborst. En dan maak je per ongeluk een subsidiekanon als de Outlander PHEV, waar het afvoerputje van de Nederlandse weggebruiker massaal voor kiest. Is niet Mitsubishi's schuld, de 0 of 7 procent bijtelling was gewoon té aantrekkelijk.

Er rijden er zo'n 25.000 van rond in Nederland, en de eigenaren (of leasers) zijn geteisem van het zuiverste water. Allemaal. Als ze je al niet met 150 op de linkerbaan voorbij komen knallen pakken ze ongegeneerd je schaarse parkeerplek zonder laadpunt. Want je accupakket laden is voor sukkels, het voordeel is toch al in de pocket, nietwaar?

Gistermiddag onderstreepte een lid van de Outlander PHEV-scumbrigade nog eens wat een rotte appels het toch zijn, door te pogen de file op de Wippolderlaan bij Wateringen te ontwijken. Net als BPM betalen is de file immers ook alleen voor andere numpty's, dus sneed meneer (m/v) via een weiland een stuk af. Met een echte terreinwagen als een Land Cruiser of een Patrol was hem dit ook nog wel gelukt, maar met de lage weerstand-straatbandjes onder een Outlander is het een ander verhaal. Computer says no

En zo kon iedereen die wél netjes in de file stond toch nog een beetje genieten, dankzij deze natnek in zijn subsidieslurper. We hopen dat hem een vette rekening is gepresenteerd voor het lostrekken. Want als je een vrekkigge Outlander-rijder ergens pijn doet, dan is het wel in de portemonnee. Volgens Regio 15 was de bestuurder hem al gesmeerd toen de berger kwam, dus die zal zich later wel melden.