Laatste Huayra op Lewis Hamilton geïnspireerd

Al het goede komt een keer tot een einde. Zo ook de productie van de Pagani Huayra. Er zouden er in totaal 100 van gemaakt worden, en de laatste wordt uitgezwaaid met een speciale look. Een Lewis Hamilton-look.

De honderdste Pagani Huayra Coupé ooit gaat naar Florida, Amerika. Daar mag de baas van Pagani Miami er in rond gaan rijden. Hij heeft hem de bijnaam "Il Ultimo" gegeven en heeft de Pagani in de kleuren van de F1-bolide van coureur Lewis Hamilton laten uitvoeren. Daarnaast heeft hij ook enkele unieke onderdelen zoals een vaste vleugel en een roof scoop.

Niet alleen de buitenkant is uniek gekleurd, ook het interieur is uitgedost in dezelfde kleuren. En hoewel de binnenkant van elke Huayra prachtig is, is er in deze editie niets geplaatst dat niet in de andere 99 terug te vinden is. Ook de motor (een Mercedes-AMG twin-turbo zesliter V12 met 730 pk en 1.000 Nm)  

Het mag dan de allerlaatste Huayra Coupé ooit zijn, het einde van het model is nog niet ten einde. Een dakloze Roadster-versie staat als volgende op de planning en wordt as we speak in Italië elkaar gezet. Ook deze is gelimiteerd tot 100 stuks. Daarna wordt een Huayra BC Roadster verwacht. Wat er daarna gaat gebeuren, weet niemand. Het enige wat Pagani al wel heeft verteld is dat ze vanaf 2025 een elektrisch model op de markt gaan brengen.