Heilige Stroom. Paus Franciscus zegent Formule E-auto

Dit weekend strijkt de Formule E neer in Rome. Wanneer je dan toch in de buurt bent, dan kan je maar beter even in het Vaticaan aanwippen om de bolide te laten zegenen door Zijne Heiligheid, nietwaar?

 Vergeef ons onze heidense inborst, maar het zegenen van een auto is toch wel één van de treurigste dingen die we ooit hebben gezien. Maar goed, voor sommige mensen is een dergelijke poppenkast belangrijk, en u kent het gezegde: 'whatever floats your, eh... boat.'

Onder de delegatie die Paus Franciscus bezoht waren Formule E-CEO Alejandro Ajaj, Jean-Eric Vergne, Jerome d'Amobrosio en Lucas di Grassi. Allemaal oud-F1-coureurs die het nooit helemaal redden. Wel weer lief: di Grassi's vrouw heeft een brood in de oven, dus hier ontfermde de Paus zich meteen even over, met een zegening. Het lijkt ons een buitengewoon sympathieke man, maar wat zou hij nou zelf denken dat hij met zijn tijd aan het doen is, bij dit soort momentjes?

Franciscus heeft overigens vaker met het bijltje gehakt: eerder ontving hij al een Lamborghini Huracán, waar eveneens de zegenende hand overheen ging.