Hennessey stopt 860 pk in Jeep Trackhawk want 700 pk is voor losers

Als u power in een SUV wilt hebben, dan hoeft u niet verder te kijken dan een Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Hij gooit er standaard 700+ paarden uit, maar dat is niet genoeg volgens Hennessey. Zijn vinden 850+ pk beter.

De Trackhawk heeft de motor uit de toch al debiele Dodge Hellcat in het vooronder liggen. Deze 6,2 liter supercharged V8 is verantwoordelijk voor een niet lullige 716 pk en 875 Nm. De Hellcat heeft er al teveel aan, en de Trackhawk eigenlijk ook. Maar toch is het voor de V8-loving 'murcans van Hennessey nog niet genoeg. Ze hebben de monsterlijke SUV nog meer spierballen gegeven en hem de HPE850 genoemd.

En zoals de naam al een beetje laat doorschemeren betekent dat dat de V8 ineens 850 hp (860 pk) en 1150 Nm produceert. Stiekem zelfs wat meer, maar 852 hp staat zo stom. En om die 150 extra paarden los te laten heeft de tuner eigenlijk verrassend weinig hoeven doen. Ze hebben de software wat aangepast en hebben de boost naar ongeveer 1 bar opgeschroefd. Daarnaast hebben ze een nieuwe high-flow luchtinlaat gemonteerd en dat was het. 

En om hun claim ook echt te bewijzen, hebben ze een videootje gemaakt. Hierop is de aangepaste Trackhawk te zien op de testbank. Daar produceert het geheel wel wat minder dan geclaimd, maar dat komt doordat er ongeveer 20% van de paarden hun weg naar de wielen niet weet te vinden. Tenminste, als we Hennessey mogen geloven.