Dit is waarom de Aston Martin Vantage grille raar is

Een van de meest genoemde onderdelen van de nieuwe Aston Martin Vantage is de grille. Deze is beduidend anders dan de voorgaande modellen. Hij lijkt een onderkant te missen. Maar daar is een goede verklaring voor.

Het nieuwste lid van de Aston Martin familie ziet er drastisch anders uit dan zijn oudere broertjes. En dan vooral an de voorkant. De grille is lager, groter en loopt direct af naar de onderkant van de auto. Dat zijn we niet gewend. Normaal komt er nog een flink stuk bumper met wat mistlampen langs. Hij werd dan ook wisselend ontvangen nadat we de eerste beelden onder ogen kregen. Nu de eerste tests van de auto binnendruppelen, komen de Engelsen met een verklaring voor het radicaal andere design: het gaat allemaal om gewichtsbesparing.

“The lights are incredibly small because there’s an incredibly small space to work with, as for that missing grille, why put 15 or 20 kilos of weight on the nose of a car, in the worst possible spot," vertelde Chief Creative Officer Marek Reichman.

De ingeslagen richting komt al uit 2015 toen de DB10 speciaal voor de James Bond film Spectre gemaakt werd. Hierin was de grille nog niet zo dramatisch veranderd, maar was de omslag al duidelijk zichtbaar. Volgens Reichman was regisseur Sam Mendes ook schuldig aan dit design aangezien hij specifiek voor de uiteindelijke vormgeving van de DB10 koos.