Iemand heeft €104.376 voor een VW Kever betaald

Wanneer prijzen van auto's boven een ton uitkomen, moeten ze wel heel speciaal zijn. Zeker als het gaat om oudere auto's. In dit geval heeft iemand meer dan dat betaald voor een kever uit 1963: de originele Herbie.

De originele Herbie die de hoofdrol had in Herbie Goes to Monte Carlo (1977) en Herbie Goes Bananas (1980) werd afgelopen weekend voor de tweede keer geveild. De keer hiervoor was drie jaar terug. Toen bracht de auto $126.000,- (€102.186,65) op. Daarmee werd het de duurste Kever ooit. Dit weekend werd er $128.700,- (€104.376,35) voor neergeteld. Daarmee werd hij voor de tweede keer de duurste Kever ooit.

De Volkswagen is extra speciaal omdat het een van de weinig overgebleven versies is die in de films zijn gebruikt. In bijvoorbeeld Herbie Goes Bananas zijn in totaal 23 Kevers gebruikt waarvan de meeste gesloopt zijn. Er zijn er wel enkele "originele" Herbie's verkocht waarvan tenminste geclaimd wordt dat ze in beeld zijn geweest, maar deze brachten lang geen ton op. Deze meest prijzige komt op nog geen kwart van degene die dit weekend van eigenaar wisselde: €23.195,-

Daarnaast zijn er al vrij veel replica's verkocht, maar die brengen doorgaans een fractie van deze prijs op. De duurste hiervan kostte nog steeds teveel voor een Kever: €18.735,-.  En het schijnt dat de Kevers zelfs in tuinen opduiken, dus we raden u aan om die bosjes in uw achtertuin te snoeien. Wie weet of u nog een klein extraatje vindt in de bosjes.