Ol' Musky: "Tesla is voor het eind van het jaar winstgevend"

Elon Musk geeft aan dat Tesla geen nieuwe investeringsronde nodig heeft omdat ze vanaf het derde of vierde kwartaal van dit jaar winstgevend zal zijt. Dit zelfs ondanks het feit dat de Model 3 nog steeds achterblijft qua productieaantallen.

Hoewel analisten verwachten dat Tesla de tweede helft van dit jaar door ongeveer 994 miljoen dollar zal fikken en daarmee uitkomt op een netto verlies van 227 miljoen dollar, blijft de grote baas van Tesla positief. Hij en Tesla zelf blijven aangeven dat er echt geen extra geld nodig is en dat er voor het eind van zwarte cijfers geschreven worden.

En daarmee belooft Musk eigenlijk het onmogelijke. Om dit te halen is het nodig om de magische, en onbereikbare grens van 500.000 geproduceerde Model 3's te overtreffen. Zelfs met de 2.000 exemplaren die nu wekelijks van de band rollen gaat dit niet gehaald worden. Ook het ooit ingestelde doel van 2.500 zou op dit moment niet heel veel goeds meer doen voor de eindcijfers.

Daarbij komt ook nog eens dat het produceren van meer Model 3's het bedrijf meer geld kost. Dat moet ook nog ergens vandaan komen volgens The Economist die er een artikel over publiceerde. Op dat artikel reageerde Musk, ietwat snarky, via Twitter. Gelukkig heeft de man geen historie over overmoedigheid...