VIDEO. Boze motormuizen slopen agressieve automobilist

Een horde pissige Franse motorrijders heeft afgelopen zaterdag bij een demonstratie een Citroën C2 gemolesteerd. Geheel terecht, als je het ons vraagt.

De motorrijders waren in Aix-en-provences bijeen gekomen om hun onvrede te uiten over de verlaging van de maximumsnelheid op lokale wegen van 90 naar 80 km/u. Classic Fransen, zij vinden altijd wel een aanleiding voor een massaprotest. In dit geval eentje waarbij je als een dronken aap aan je gashendel kan lopen hengsten.

De witte C2 die op de beelden te zien is, probeerde door de haag van motorrijders te komen. Niet heel slim, jezelf keren tegen zo'n mensenmassa aan bikers. Wat al helemaal niet slim is, is als je hierbij een paar motoren omtikt, en je passagier met een mes op de demonstranten insteekt: twee motorrijders moesten zich volgens lokale media laten behandelen aan steekwonden aan handen en arm.

Uiteindelijk zien we het C2'tje zwaar gehavend ontkomen, wat ons betreft mogen de inzittenden hun handjes samenknijpen dat ze niet uit hun auto getrokken werden. We weten allemaal hoe persoonlijke grenzen worden verlegd, zodra je in een grootgroepsverband opereert. De inzittenden hebben hun verhaal inmiddels ook gedaan: de motorrijders zouden ze zonder provocatie hebben omsingeld, en zij waren degenen met het mes. Omdat de passagier dit aan zijn aanvallers wist te ontfutselen, zien we hém uiteindelijk op de video met een prikker in de handen. Aan de politie de schone taak te beslissen wie er gelijk heeft.

Met dank aan Le Dumpert voor de video!