's Werelds snelste camerawagen: Lambo Huracán

Met een 5,2 liter V10 en 620 pk op alle vier de wielen, valt er niets te klagen over snelheid en wegligging. Een perfecte basis voor een filmcamera, toch? Het is eens wat anders dan een Porsche Cayenne en je hebt gelijk 's werelds snelste camerawagen.

Het bedrijf Incline Dynamic Outlet zag de potentie van de Lamborghini Huracán en de extra ruimte in de frunk en bouwde er een complete camera-rig in. Ze gaven de Lambo de koosnaam 'Huracam' en maken er nu mooie, stabiele shots mee op hoge snelheden. Iets wat ze niet lukte met een GoPro die op een motorkap geplakt wordt. 

De camera wordt doorgaans ook gebruikt op helikopters en is verantwoordelijk voor de prachtige onderwatershots bij bijvoorbeeld het programma Deadliest Catch. En als hij in die ruwe omstandigheden mooie beelden kan schieten, dan moet het ook op een auto die 300+ km/u rijdt kunnen. Maar je kunt hem niet zomaar in de frunk leggen, daar is een hele stellage voor nodig. En zoals je ziet is deze speciaal gemaakt voor de Lambo. Het bedrijf heeft dan ook, naar verluidt, meer dan een half miljoen dollar uitgegeven aan de opbouw. Daarvoor krijg je camera-controls die via een open raam naar de passagier kunnen.

IDO wil helaas niet zeggen hoeveel gewicht er wordt toegevoegd aan de voorkant van de auto, en ook houden ze de kaken op elkaar als het gaat over de wegligging. Iets wat ons toch wel relevant lijkt want anders kan er net zo goed een zware SUV ingezet worden voor snelle shots. Dat wordt doorgaans namelijk gedaan. Wat we wel mogen weten is het feit dat de topsnelheid van de front-trunk-loze auto netjes op 323 km/u blijft hangen. Precies hetzelfde als die van een Huracan die net van de band komt rollen.