SUV's zijn niet sportief of nuttig volgens McLaren

Elke autofabrikant doet het tegenwoordig: een Sports Utility Vehicle, ofwel een SUV maken. Maar dat gaat er nog steeds niet in bij McLaren. Daar snappen ze er dan ook helemaal geen snars van.

Laten we eerlijk zijn u zou ook geen nee zeggen tegen een willekeurige hoogpotige SVR editie van een Jaguar of Land Rover voertuig. Ook zou u waarschijnlijk volmondig "ja" zeggen tegen een Lamborghini Urus of een Alfa Romeo Stelvio. Prachtige wagens met genoeg power om 15 paardentrailers over de straat te slepen. What's not to like? Eigenlijk is alles not to like als het aan McLaren ligt. Vanuit hun 'alles moet nuttig zijn' filosofie snappen ze de aantrekkingskracht van de SUV niet.

"I’m not the first person to point out that sports utility vehicles are neither sporty nor utilitarian.In terms of our philosophy of ‘everything for a reason, I don’t get it," vertelt McLaren’s engineering design baas, Dan Parry-Williams als reactie op de rondgaande geruchten dat het merk toch wel degelijk met een SUV zal gaan komen.

Maar volgens Dan hoeven we daar dus niet wakker van te liggen. Alle aandacht gaat op dit moment naar auto's die in hun drie lijnen Sport Series, Super Series en Ultimate Series passen. En zoals u ziet, staat daar nog steeds niet iets tussen waar een SUV bij past. Wellicht dat we in de toekomst wel iets in de vorm van een station kunnen verwachten? Deze hebben hun nut ondertussen zeker bewezen.