ADV1 haalt 700 pk uit een BMW M4

Heeft u een M4 voor de deur staan en vindt u het helemaal niet leuk dat u het straks gaat verliezen van de M2 Competition? Dan is het een goed idee om even bij ADV1 langs te gaan. Zij maken van uw M4 een M2-killer.

Het in Miami gebaseerde Advance One Wheels ontwerpt voornamelijk velgen, maar die toon je natuurlijk niet op een basismodel M4. De mooi-rood-is-niet-lelijk M.V2 CS velgen liggen daarom onder een BMW die voorzien is van onder andere Pure Stage 2 turbo's. Deze vervangen de standaard turbo's die de drieliter zes-in-lijn normaal van extra lucht voorzien. Hierdoor staan er nu 702 paarden op de achterwielen in plaats van de standaard 431. Daarnaast is er natuurlijk een grotere intercooler geplaatst die gekoelde lucht naar de turbo's naar de motor stuurt. 

De extra kracht bleek teveel voor de standaard koppeling en achteras. Deze zijn daarom ook vervangen voor wat zwaardere versies. En zoals u ziet ligt deze Bimmer wat lager dan normaal. Dit komt doordat er een instelbare KW schroefset is geïnstalleerd.

Naast de velgen en het verlagen is er verrassend weinig veranderd aan de looks van de M4. Hij heeft zijn eigen bumpers nog. Alleen zijn hier en daar wat plastic stukken vervangen voor koolstofvezel M-sports onderdelen. Om de bloedrode velgen extra aandacht te geven is de auto in Alpine White gespoten. Al met al zou je niet zeggen dat deze BMW krachtiger is dan een gemiddelde Ferrari, en dat is mooi.