Corvette's sterkste leidt dit jaar de Indy 500

Racewagens worden steeds sneller, dus moet je hier bij raceonderbrekingen ook serieuze safety cars voor zetten. Mercedes-AMG gebruikt dit jaar in de F1 de AMG GT R, Amerikaanse rondjesrijders krijgen een Corvette ZR1.

De 765 pk sterke top-Corvette is alweer de vijftiende 'Vette die het deelnemersveld aan gaat voeren. Het exemplaar is voorzien van het ZTK Performance Package, met koolstofvezel achtervleugel, Michelin Pilot Sport Cup 2-banden en performance suspension. De topsnelheid van 341 km/u zal waarschijnlijk niet aangetikt worden, en ook heeft de bestuurder het iets makkelijker dan zijn F1-evenknie: hij hoeft alleen maar rondjes naar links te maken.

De honderd-en-tweede editie van de Indy 500 (last-minute reistip) wordt op zondag 27 mei verreden, dit keer zonder Fernando Alonso. De Spanjaard rijdt dit jaar wél gewoon de GP van Monaco. Op onderstaande foto's zien we de ZR1 traditiegetrouw voor het laatste overgebleven strookje bakstenen poseren, want Indianapolis = brickyard. Als u wilt weten hoe 108 jaar aan verschillende bestrating er uitziet, dan kijkt u hier.