Nieuwe klassieke Ford Mustang Boss in de verkoop

Heeft u interesse in een klassieke Ford Mustang Boss 302, Boss 429 of Mach 1, maar wilt u niet leven met slappe vering en oude techniek? Dan mag u nu heel blij worden want de klassiekers komen weer op de markt, maar dan met een compleet nieuwe onderkant.

Het bedrijf Classic Recreations uit Oklahoma maakt al jaren Shelby Mustangs waarvan alleen de body nog in originele staat blijft. Het bedrijf is nu door Ford gelicentieerd om dit ook te doen voor de Ford Mustang Boss 302, de Boss 429 en de Mach 1. Alleen afkomstig uit de jaren 1969-79.

Dat betekent dat de auto's niet meer aangedreven zullen worden door oude V8's die eigenlijk alleen maar geweldig geluid en te weinig pk's produceren. Alle geleverde (ex-)klassiekers zullen een nieuwe Ford V8 krijgen waaronder ook het Coyote-blok dat te vinden in is de laatste Mustang GT. De Mach 1 krijgt keuze uit meerdere benzineverbranders waaronder ook de 2,3 liter EcoBoost vierpitter. Daarnaast kan de klant kiezen uit een originele body of een nieuw, door Ford, gelicentieerd exemplaar.

Het is nog wel even wachten tot de auto's verkocht gaan worden. De eerste zullen getoond worden tijdens de SEMA show in de herfst van dit jaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar we vermoeden dat het in alle opzichten verstandiger is om een fonkelnieuw Mustangmodel te kopen.