Deze Mercedes GLA-kloon heeft een ingebouwde karaokeset

Hoewel het de laatste jaren beter wordt, kan je Chinese automakers niet vaak van originaliteit betichten. Maar toegegeven: de karaokeset in deze Benz-kloon is dan wel weer heel origineel.

Chinezen worden niet graag met Japanners vergeleken, maar toch zijn er overeenkomsten. Zoals de liefde voor karaoke. Traum is een submerk van het Chinese Zotye, dat we nog kennen van de schaamteloze Macan-ripoff. Voor dit model, dat meer voor de jongere koper bedoeld is, werd de carrosserie (en het interieur) van diverse elementen uit de Mercedes GLA voorzien.

Een unieke feature die zich in de auto bevindt, is een complete karaokebar. Car News China meldt dat je met een druk op het aanraakscherm je auto tot zangpaleis omtovert. Geen karaoke zonder microfoon natuurlijk, dus een zangstok is ook verkrijgbaar. Een mooie gimmick, waar sommige Nederlanders ook geen nee tegen zouden zeggen. Lekker Dries Roelvink of Frans Duits meeblèren, wie wil dat nou niet?

De Meet 3 moet omgerekend zo'n 10.000 euro kosten, de vanafprijs van de GLA ligt drie keer hoger. Voor die 10 mille krijg je vier-en-een-halve meter aan SUV, met onder de kap een geblazen 1.5 viercilinder die 150 pk levert. Binnenin zit een digitaal schermpje en eveneens van Mercedes gekopieerde luchtroosters.