Koenigsegg te kakken gezet door Nissan Qashqai

De Koenigsegg Agera RS werd tijdens het Vmax 200 evenement voor dood achter gelaten. De topsnelheid van 356 km/u was niet genoeg om een Nissan Qashqai voor te blijven. De SUV reedt op zijn top 26,7 km/u harder dan de hypercar.

Tijdens het event zullen de lui van Severn Valley Motorsport ongetwijfeld uitgelachen zijn toen ze aankwamen in hun simpele Qashqai. Vmax 200 is doorgaans voor de rijke mensen met hele dikke auto's als Ferrari's, Lambo's en 's werelds snelste productiewagen Koenigsegg Agera RS'en. Maar dat lachen verging waarschijnlijk erg snel toen ze de suv probeerden te verslaan.

Het geheim van de Nissan is dat het helemaal geen standaard versie is. Hij heeft een motortransplantatie gekregen van een GT-R. De twin turbo 3,8 liter V6 is vervolgens zo hard aangepakt dat hij ergens rond de 2.000 pk produceert. Toch wel een tikkeltje meer dan de Agera RS die tot 1.361 pk uit een biturbo vijfliter V8 krijgt. 

En dan is het helemaal niet zo gek dat de kleine Nissan een stuk sneller gaat dan een peperdure Zweedse hypercar. Overigens heeft de monsterlijke Qashqai geen record van Koenigsegg afgenomen, maar alleen het record voor snelste SUV mee naar huis genomen met een genoteerde top van 382.7 km/u. Deze stond eerder op naar van een Toyota Land Cruiser met meer dan 2.000 pk. Deze ging overigens ook sneller dan de Agera RS en topte op 370 km/u.