Audi komt met extra lange Q5L

Speciaal voor de kleinste mensen ter wereld, komt Audi met een langere versie van hun Q5. De Q5L is de eerste SUV met lange wielbasis van het merk en geeft Chinese kopers 110 millimeter extra beenruimte.

De Audi Q5L is speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld want daar is iedereen helemaal verzot op extra lange auto's. Deze versie van de voor de rest standaard Q5 is 88 millimeter langer en heeft wielen die ook 88 millimeter verder uit elkaar staan. Dat vertaalt zich naar 11 centimeter meer beenruimte. Nu heeft Audi standaard niet heel veel beenruimte achterin, dus de extra 11 centimeter zal zelfs voor de gemiddelde kleine Chinees nodig zijn.

En hoewel de SUV in de lengte gegroeid is, groeide de bagageruimte niet mee. Deze blijft onveranderd op 550-1550 liter steken. Ook de motorisering is hetzelfde (keuze uit twee varianten van de 2.0 TFSI, een met 190 pk of 252 pk) met S tronic en quattro standaard. De rijke Chinezen krijgen wel de keuze uit wat extra luxe uitrustingsniveau's: Vogue, Lifestyle, Sport en Sport Plus. En wat er ook gekozen wordt, een panoramadak is standaard bij de Q5L. 

De verkoop begint deze zomer al. Het blijft toch vreemd dat wij, als langste volk van de aarde, de extra ruime Audi niet kunnen kopen.