VIDEO. Marechaussee ramt omstander tijdens mega-achtervolging

Onmeunig dikke beeld'n van een massa-achtervolging vanuit het mooie Twente. Kerl hebt 'n busje gejat en goat d'r kats hard vandoor bie Oldenzoal. Een onschuldige omstander zal 't niet snel vergeten, zijn Mercedes wordt heel onnodig geramd.

Met de komst van snel internet en steeds betere en goedkopere camera's zien we dat bepaalde politieteams strakke filmpjes van hun werk gaan monteren en deze online slingeren. Alleen maar mooi, kan je eens meekijken met wat er allemaal gebeurt tijdens een achtervolging. De witte bestelwagen waar de Twentse politie hier achteraan zit is gestolen, en de agenten kunnen eigenlijk niet veel doen, want ze hebben de expliciete opdracht de verdachte niet te blokken.

Ze blijven er dus met 10 wagens achteraan rijden en proberen de bestuurder over te halen om te stoppen. Maar dat doet 'ie niet, hij rijdt de grens over, waardoor de Duitse collega's inspringen en het initiatief overnemen. Wat volgt is een nogal ongecoördineerd slot, waarbij niemand echt weet wat hij aan het doen is, en als klap op de vuurpijl wordt een arme opa in zijn Mercedes nog heel knullig geramd door de ene Marechaussee die deelneemt aan de achtervolging. 

Op 6:18 zien we het gebeuren, en we vragen ons serieus af wat de bestuurder van de KMAR-Golf dacht dat hij aan het doen was. Je weet toch dat daar mensen voorgesorteerd staan, of op zijn minst dat daar een voorsorteervak voor linksafslaand verkeer is? Dit is een klapper van hetzelfde kaliber als die politieauto die eenzijdig vol tegen een brug reed tijdens deze achtervolging in Utrecht. Enfin, het zijn wel spectaculaire beelden die wat ons betreft ook intern eens gebruikt mogen worden in een lesje communicatie onder dit soort omstandigheden.

Met dank aan de Dumpertboys!