Top 5: de mooiste presidentiële limousines ooit

Het moet mooi zijn om gekozen te worden (of jezelf met behulp van wat militairen te verkiezen) tot president van een land, want dan mag je in een landaulette rondrijden. Wie wil dat nou niet? We zetten de mooiste presidentiële cabrio's op een rijtje.

Wie de beste auto ooit wil hebben, moet lid van de Beatles zijn, Rowan Atkinson/Mister Bean zijn of gewoon dictator worden, dan mag je ook Landaulette rijden. Dan kun je je laten vervoeren in de auto die dor Mercedes zodanig ontworpen is dat hij vrijwel onverwoestbaar is, en als hij toch kapot is, is de reparatie net zo hoog als het BNP van een gemiddeld land. Dan komt het goed uit dat je als dictator gewoon een greep in de staatskas kunt doen. Bijkomend voordeel van de 600 Pullman: door de hydraulische bediening van zo'n beetje alles, kun je de ramen gebruiken als guillotine. Zo verdwijnen alle politieke tegenstanders tijdens ongelukjes bij de McDrive.

Sommige presidenten komen wat ongelukkig aan hun einde, maar dan kan de burgerij eindelijk zien wat voor schitterende auto's er verborgen staan in de garages van de vele paleizen. De Libische leider Muammar Ghaddafi had een Fiat 500 in zijn bezit. Dat lijkt misschien wat klein voor zijn ego, maar daar was aan gedacht: de deuren en grote delen van het dak van de auto zijn verwijderd door coachbuilder Castagna. Daarnaast hadden ze nog een malle wijziging aan de auto gedaan: hij was elektrisch. Waarom zou de grote chef van een oliestaat dat nou weer doen?

In Italië heeft de president een speciale auto om te vieren dat het land geen koninkrijk meer is: de Lancia Flaminia Presidenziale Landaulet. De auto werd in 1961 in een oplage van vier stuks gemaakt, zodat de president van de republiek er niet alleen bij zijn Paleis op de Quirinaal op kan genieten, maar ook bij zijn buitenhuis. Uiteraard kozen de Italianen niet voor een BMW of een Mercedes, maar een auto van hun eigen luxe-fabrikant Lancia, dat inmiddels helaas nagenoeg terziele is. Gelukkig kunnen we nog genietenvan deze Flaminia.

Voor John Fitzgerald Kennedy, aka. JFK, was het wat spijtig dat er geen vast dak op zijn auto zat toen hij op 22 november 1963 door Dallas werd vervoerd. Het blijft echter een schitterende auto en Lincoln slaagde er beter in een statige limo te maken dan Cadillac nu doet met de Beast. Helaas wordt de Commander in Chief van de Verenigde Staten sinds die onfortuinlijke dag in een kogelwerend monster vervoerd.

Hij staat met stip op één als de auto met de meest gruwelijke historie en de grootste eikel van de geschiedenis als passagier. Desondanks is de Mercedes 770K Grosser Offener Tourenwagen van Adolf Hitler de mooiste staatsielimousine uit de geschiedenis.