Aston Martin: dankzij ons heeft de F1 Ferrari niet meer nodig

Aston Martin wil in 2021 graag gaan meedoen in de Formule 1 als motorenleverancier. En die intentie kan volgens hen door Liberty Media gebruikt worden om Ferrari's 'wij stoppen'-dreigement te pareren. 

Aston Martin steekt zijn Formule 1 ambities niet onder stoelen of banken. Ze willen graag motoren gaan leveren, en denken dat ze daar gelijk zo goed in zullen zijn dat ze de concurrentie met Ferrari aankunnen. En daarmee kan Liberty Media eindelijk een weerwoord bieden aan het dreigement van Ferrari om uit de sport te stappen.

CEO Andy Palmer vertelde tegen F1 Racing: "Now, when Ferrari threaten to leave the sport, Liberty can go, 'well, Aston and Ferrari, same kind of space, same kind of customer type, maybe it's not such a bad thing if you want to leave'."

Op dit moment heeft Aston Martin vooral de behoefte om de F1 verder te helpen, ongeacht ze uiteindelijk wel of zelf instappen. "Right now, what does F1 need? F1 needs a good kick up the arse and to remember what it's there for. It's not about an ever-greater arms race. At its heart, it's about entertaining, appealing to petrolheads and about pushing technology."

Maar ondanks alle hoogpraat van de grote baas, geeft hij ook aan dat ze ook duidelijk hebben dat ze niet zomaar een F1 motor in elkaar knutselen. Ze zijn op zoek naar goede partners die kunnen helpen en hopen erop dat de nieuwe regels de motor een stuk simpeler maken. Pas dan zijn ze klaar om Red Bull van een goede motor te voorzien.