Kopen: Eddie Irvine's villa in Miami

Voor een schamele 29,5 miljoen dollar bent u de eigenaar van het huis van voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine. U moet dan nog wel even naar Miami Beach vliegen, maar dat is het zeker waard.

Het huis van Eddie Irvine is onlangs op de Amerikaanse huizenmarkt gekomen. Het 971 vierkante meter grote , aan 428 S. Hibiscus Drive gelegen perceel telt twee verdiepingen en heeft het mooiste uitzicht op Miami ooit. Maar u hoeft ons daarop niet te vertrouwen: "It’s a spectacular build and very high quality, but that southwest view is the most sought-after view in the whole of Miami Beach for housing," vertelt Julian Johnston van Calibre International Realty. "It has a downtown view at night, with all the buildings lit up, and you see all the sunsets."

Het huis draagt de naam Casa Ischia en heeft zeven slaapkamers en zeven en een halve badkamer, een keuken voor koks (zelf koken doe je niet in zo'n huis), een bijkeuken voor de butlers, een bar, een bioscoop en een lift, want stel je voor dat je een trap moet lopen. Op het dak is een dakterras van 73 vierkante meter te vinden. 

Om het huis vindt men ook de nodige overdaad van luxe: een vijver vol Koi karpers, een zwembad, twee spa's, twee buitenkeukens, enkele douches en een strand met vuurplaats. Aan het water is er plaats voor een jacht van ongeveer 40 meter.

Aan de binnenkant van het huis is ook het nodige denkwerk besteed: "We designed this residence based on mid-century modern elements, like the sunken outdoor living area adjacent to the swimming pool, and combined materials that would create a warm and inviting aesthetic," vertelt architect Ralph Choeff. "Open-space planning and the use of large vast opening sliding-glass doors were vital in order to connect all functions and accentuate the views of Biscayne Bay and downtown Miami."

Eddie, of eigenlijk Edmund Irvine kocht de lap grond in augustus 2012 voor net geen 5,2 miljoen dollar onder de bedrijfsnaam Casa Ischia LLC. Hoeveel het kostte om het huis erop te zetten is niet bekend, maar we gaan er vanuit dat de oud-coureur er een leuk zakcentje aan overhoudt.