Paus vraagt €350.000 voor z'n Lambo

Paus Franciscus kreeg in november vorig jaar de speciaal voor hem gemaakte Lamborghini Huracán RWD, en gooit hem nu al in de verkoop. De opbrengst gaat natuurlijk naar meerdere goede doelen.

De Paus kreeg vorig jaar een unieke Lamborghini Huracán van de fabrikant aangeboden. Hij is nog in perfecte staat want: altijd in de garage gestaan en van een oud mannetje geweest. Maar daarnaast is het ook nog een een unieke auto. Hij is afkomstig uit het personalisatie programma (Ad Personam) van Lambo waar de meest aparte creaties vandaan komen. 

Deze heeft bijvoorbeeld Bianco Monocerus lak met Giallo Tiberino strepen en accenten. Op de unieke lak heeft de Paus zijn krabbeltje gezet. De zwarte met zilveren velgen en Nero remklauwen maken het geheel af, maar aan de binnenkant gaat het nog verder met wit Bianco Leda Sportivo leer met Lamborghini logo's op de hoofdsteunen.

De auto rolt op twaalf mei het veilingblok van RM Sotheby's in Monaco op.  Daar wordt verwacht dat de achterwielaangedreven Lambo tussen de €250.000,- en €350.000,- op gaat brengen. En dat geld gaat na de verkoop direct naar de bankrekening van de Paus. Maar de man kan dat natuurlijk niet houden. Daarom heeft hij al verteld dat de opbrengst verdeeld wordt over verschillende goede doelen. 70% gaat naar de Iraakse stad Nineveh dat verwoest is door IS. 10% gaat naar Amici per il Centrafrica Onlus, nog eens 10% naar Groupe International Chirurgiens Amis de la Main en de laatste 10% naar het goede doel van een andere Paus: Pope John XXIII Community Association.

Aangezien een normale LP580-2  in NL iets meer dan €244k kost, zal deze pausmobiel ongetwijfeld verkopen.