F1 lanceert liveshow op een uiterst merkwaardig medium

De F1 blijft aan de weg timmeren met het digitaal uitventen van haar activiteiten. Vanaf Spanje komt er een liveshow, omlijst met oud-F1-coureurs, exclusief op een merkwaardig medium: Twitter.

Voor de F1 Live Show, zoals het vehikel officieel heet, zijn 10 afleveringen gepland. Hij begint 13 mei in Barcelona, en sluit op 2 september af in Monza. De vers aangetrokken presentator Will Buxton wordt geflankeerd door 'F1 legends as co-hosts': de eerste is vloghoofd Nico Rosberg. 

De show gaat live nádat de race verreden is, wat wellicht de keuze voor Twitter als exclusieve platform verklaart. Voor de race wordt Facebook Live al ingeschakeld, na de race en de podiumceremonie blijven alleen de echte cracks nog hangen, en deze zitten kennelijk op Twitter. Toegegeven, het F1-account heeft wel 3,5 miljoen volgers, en Twitter is ideaal om bijvoorbeeld een liveverslag te doen met achtergronden die je zo snel niet op beeld ziet. Wat wij dan ook elke race doen, maar dat weet u als trouw volger van @AutobahnEU uiteraard al lang.

Naast de show zal F1 vanaf Spanje ook na elke race Twitter-videoclips maken, met een brede verzameling aan hoogtepunten van de race. Kortom: op Youtube krijgen we de samenvatting van de hele race, twitter zal gebruikt worden om momenten uit te lichten. Baku afgelopen weekend leende zich hier uitstekend voor, bijvoorbeeld de schofterige actie van keurslager Magnussen op Pierre Gasly, die tijdens de race zelf onderbelicht bleef.

We zijn benieuwd of de live show aanslaat, de samenstellers krijgen met 10 races wel volop de tijd om hem gestalte te geven. Dus als uw Tweetdeck-client onder het stof ligt is nu een mooi moment om hem nieuw leven in te blazen.