Verstappen: Daniël en ik zijn nog vriendjes

Een onnodige crash tijdens een race waarbij beide teamgenoten goed in de punten reden. Het zou wat onvriendelijk gedrag los kunnen maken tussen Verstappen en Ricciardo. Toch niet, de jongens zijn even goede vrienden.

Na het ongemakkelijke zetje van Ricciardo tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, hadden we niet raar opgekeken als beide heren elkaar een duwtje of een kopstoot met helm hadden gegeven. De verwachting was dat gemoederen allerminst hoog opliepen achter de schermen. Zo hoog dat er een gevecht tot de dood volgde ze elkaar de hand schudde en van elkaar begrepen wat er gebeurd was. 

Volgens Max was er niets aan de hand en hebben beide teamgenoten als volwassenen met elkaar gesproken. Er hing geen spoor van een ruzie in de lucht: "Natuurlijk hebben we erover gesproken. Daniël en ik zijn helemaal oké. We hadden al enkele gevechten gehad tijdens de race, maar die gingen allemaal goed. Het ging hard, maar eerlijk."

Uiteindelijk vinden beide coureurs het vooral erg voor het team. Zowel Max als Daniel zijn het eens dat de gebeurtenis van afgelopen weekend onacceptabel is en dat ze dit beter achter zich kunnen laten, om te focussen op de toekomst. "Natuurlijk is het slecht voor het team, een crash met een teamgenoot zou ook absoluut niet mogen gebeuren. Crashes kunnen gebeuren, maar niet met iemand van hetzelfde team."

Red Bull Racing heeft in het verleden zijn coureurs altijd met elkaar laten racen. Dat leverde afgelopen weekend een desastreus einde op, maar tegelijkertijd hebben beide heren ook een geweldige race tegen elkaar gereden. Eén vol met prachtige acties waarvan er nu dan één centraal staat. Op de vraag of deze uitkomst dan ook kan leiden tot het verbieden van het tegen elkaar racen (Force India's Sergio Perez en Esteban Ocon hebben een dergelijk verbod), is Max duidelijk: "Ik denk niet dat het zover is gekomen. We moeten als team als een geheel denken en dat deden we afgelopen zondag niet."

Max en Daniël zijn niet de enige teamgenoten die op het asfalt elkaar aanvallen. Senna en Prost konden totaal niet met elkaar door een deur en dat eindigde ook in spectaculaire klappers. En toenmalige RBR-teamgenoten Vettel en Webber hadden eindeloze gevechten op het circuit, die ze vervolgens doorzetten na afloop van de race. Dus in dat opzicht zijn de Nederlander en de Australiër toch erg schappelijk. 

Voor nu zijn de coureurs van Red Bull Racing waarschijnlijk nog druk met hun excuses aanbieden aan alle 900+ medewerkers van de fabriek in Milton Keynes.