Politie snapt Nederlandse Lamborghini-rijder met kantelkenteken

Een motoragent die dit weekend op de A4 bij Schiedam reed haalde een aparte vangst boven water. Hij zag een Lamborghini Murciélago rijden waarvan het kenteken uit het zicht gekanteld kan worden en dat mag natuurlijk niet.

In de strijd tegen verkeersboetes kun je ervoor zorgen dat je je altijd aan de maximumsnelheid houdt, zodat je niet gekiekt wordt door een bermkassa. Die oplossing is wat simpel en helemaal niet leuk als je een witte Lamborghini Murciélago LP-640 voor de deur hebt staan. De eigenaar van deze witte Murci zocht en vond een manier om sneller te rijden dan mag, zonder gesnapt te worden. Althans, dat was de bedoeling.

De achterste kentekenplaat van deze witte Lambo had een mechanisme om de gele plaat uit beeld te klappen. Er kwam een reclame in beeld. Voor het CJIB een moeilijke opgave om daar het adres bij te vinden. Voor een motoragent die het klapmechanisme in werking ziet is de overtreding makkelijker te signaleren en op te lossen. Precies dat gebeurde dit weekend op de A4 bij Schiedam.

De veertigjarige bestuurder werd meteen aan de kant gezet, want de politie is niet blij met mensen die een kantelkenteken hebben. Sterker nog: het is geen overtreding, maar zelfs een misdrijf om het kenteken moeilijker leesbaar te maken. De man vertelde overigens eerlijk dat hij wist dat het niet macht, maar dat hij het kenteken per ongeluk op de verkeerde stand had laten staan. Dat had weinig zin, want de agent nam de kantelaar en de afstandsbediening in beslag, bovendien schreef hij een proces verbaal uit.

De Lamborghini-piloot mocht de rest van de wagen wel houden en dat is vast een opluchting: hij staat pas vijf weken op zijn naam.