Brabham BT62: een 700 pk sterke supercar van €1,4 miljoen

Het legendarische Brabham is terug, en hoe! Het Britse racemerk lanceert een supercar die zijn vizier op de McLaren Senna GTR richt, met een gewicht onder de 1.000 kg en een flinke atmosferische V8. Maak kennis met de BT62.

De BT62 is het eerste model van Brabham Racing, het bedrijf dat in 2014 door Jack Brabhams zoon David werd opgericht. Het is een track-only scheurijzer, dat is opgetrokken uit koolstofvezel en kevlar. Hierdoor komt het totale drooggewicht uit op slechts 972 kg. De motor is een door Brabham zelf ontwikkelde 5,4 liter V8 zonder turbo's met 700 pk en 667 Nm.

Brabham maakt 70 exemplaren à £1,2 miljoen per stuk, omgerekend bijna 1,4 miljoen Europese euro's. De eerste 35 zijn edities met liveries die de 35 F1-overwinningen van het team herdenken, de laatste helft wordt 'meer bespoke'. Specificaties hebben we nog niet, maar ga er maar vanuit dat de auto met zijn goede pk-gewichtsverhouding, directe motor en sequentiële bak zijn mannetje staat op het circuit.

Bovendien: de looks zijn echt vele malen beter dan die van de Senna waar hij mee vergeleken wordt.

- Update 14:00 -
Dave Brabham zal wel ruzie krijgen met zijn PR-meisjes, want hij heeft in een interview met Motoring al bevestigd dat er ook een wegversie van de circuitauto komt. Daarnaast staat een versie voor Le Mans op het programma. Jammer voor de zorgvuldig uitgestippelde PR-momentjes, alles ligt alweer op straat.