BMW maakt M2 Competition nog dikker

BMW heeft de M2 al een stuk aantrekkelijker gemaakt met de introductie van de Competition editie, maar het kan nu nog gekker. Kopers krijgen keuze uit extra M Performance onderdelen.

Het kan mogelijk zijn dat mensen bij het zien van de M2 Competition denken: "dat kan beter". Het lijkt ons onwaarschijnlijk, maar speciaal voor dat soort veeleisende klanten heeft BMW de nodige race-georienteerde M Performance opties toegevoegd waardoor de competition in een nagenoeg volwaardig trackmonster veranderd. 

Het grootste gedeelte van de optielijst bestaat uit koolstofvezel onderdelen. Denk hierbij aan het dak, de motorkap -met een nog grotere power bulge-, achterklep, BMW-nieren, ventilatiegaten, spiegelkappen, drempels en motor afdekking. Ook kunnen er vinkjes geplaatst worden voor een nieuwe splitter aan de voorkant, side skirts, een diffuser achter en een spoiler of een echte vleugel op de achterklep. Dit is allemaal van carbon fiber gemaakt. We hebben geen idee hoeveel kilo het scheelt als al deze gewichtsbesparende opties geplaatst zijn. Dat heeft BMW niet doorgegeven.

Maar de belangrijkste upgrade wordt achter de wielen geplaatst. Er is namelijk een optie die de M2 een nog hardere vering geeft. De nieuwe schroefset verlaagt de rijhoogte met twee centimeter en geeft de eigenaar de mogelijkheid om alle vier de hoeken volledig in te stellen. Bij dit pakket horen ook nog dikkere remmen (vier zuigers achter en zes voor) met rode klauwen. Daar overheen kunnen ook nieuwe 19 inch velgen geplaatst worden. In dat geval wordt er ook nog eens 3,2 kilo in onafgeveerd gewicht bespaard en dat komt het rijgedrag nog meer ten goede. 

Maar daar stopt het niet. Aan de binnenkant kunnen er ook wat verbeteringen doorgevoerd worden zoals een nieuw stuur met geintegreerd Race Display. Voeten kunnen geplaatst worden op metalen pedalen en er zijn natuurlijk nog veel meer visuele aanpassingen die Alcantara en koolstofvezel bevatten. We sluiten af met een update voor de boordcomputer die de race teletelemetrie bijhoudt en kan communiceren met een specifieke app of een USB-stick.

De M2 Competition is al niet heel erg goedkoop in Nederland (bedankt he, BPM) en deze opties zullen daar ongetwijfeld niet heel erg bij helpen. Maar goed, we weten allemaal dat je bij de aanschaf van een BMW rekening moet houden dat er toch nog wel wat opties aangevinkt moeten worden.