Miami keurt plannen voor 10-jarige F1-deal goed

De stemming in de gemeenteraad van Miami over het binnenhalen van de F1 was volgens kenners 'een formaliteit'. Zij krijgen gelijk, want gisteren werden de plannen inderdaad zonder problemen doorgedrukt.

Nu het licht vanuit Miami zelf op groen staat, kunnen de organisatoren beginnen met de voorbereidingen voor de eerste GP, die naar verwachting in 2019 gehouden wordt. Als alles goed gaat strijkt het miljonairscircus tot minimaal 2028 eenmaal per jaar neer aan de kust van Florida, bekend van coole TV-series en kazige Will Smith-liedjes.

Er is al een provisorische layout voor het te maken stratencircuit, maar deze riep vooral veel weerstand op. Eén van de mensen die niet meteen warm werd van het hieronder afgebeelde voorgestelde rondje was multitalent (rapper, poëet, mode-icoon, Mercedes-engineer, en nu kennelijk ook circuitontwerper) Lewis Hamilton. De Brit heeft al aangeboden graag input te geven als de organisatie dit van hem verlangt. 

Zijn redenatie: pro-golfers worden heel vaak betrokken bij het ontwerp van golfbanen, maar coureurs wordt nooit iets gevraagd als er een circuit wordt ontworpen. Daar heeft hij wel een punt. Lewis, die eerder deze week al als hype man voor Chase Carey fungeerde door aan te kondigen dat de GP van Miami er aankomt, kan op deze manier zijn stempel op het baandesign drukken. Hoewel we oprecht geloven dat zijn motieven eerder onbaatzuchtig dan doortrapt zijn.