Holy shit: Paus lambo verkoopt voor meer dan 800k euro

De Lamborghini van een oud mannetje uit het Vaticaan ging dit weekend naar de veiling in Monte Carlo en werd ineens de duurste Huracán te wereld. 

Vorig jaar kreeg de Paus een unieke Lamborghini Huracán van de Italiaanse autofabrikant. De zwaar gelovige man besloot er niet mee te gaan rijden, maar hem snel weer te verpatsen aan iemand met hele, hele diepe zakken. Afgelopen weekend was dat moment en verscheen de auto op het veilingblok van veilinghuis RM Sotheby's in Monaco. Daar werd aanvankelijk verwacht dat de unieke creatie iets meer dan drie ton zou opleveren, maar dat werd ietsjes meer.

Het uiteindelijke bedrag waarvoor de snelste pausmobiel ooit verkocht werd, kwam op meer dan het dubbele van de verwachting: een rijke koper telde ongeveer €809.375 voor de achterwielaangedreven Lambo neer. Niet dat Paus Franciscus daar veel plezier van zal hebben, hij heeft namelijk al aangegeven dat al dat geld naar verschillende goede doelen gaat. 

En hoewel de huidige Paus het best goed doet als tweedehandsautoverkoper, deed Paus Johannes Paulus II het na zijn dood nog een stukje beter. Zijn 400ste editie Ferrari Enzo (de laatste ooit gemaakt) werd verkocht voor $6.050.000, wat omgerekend op €5.053.709,70 neerkomt.