Teslafabriek gaat nog eens zes dagen dicht

Auto's maken is een vak apart, daar komt iedereen die het probeert op enig moment achter. Ook Tesla moet nog een paar dingetjes op orde brengen aan de productielijn van de Model 3, en dus gaat de tent later deze maand bijna een week dicht. Alweer.

Teslabaas Elon Musk houdt niet van half werk. Voor de tweede keer sinds hij vorige maand het roer overnam bij de productie van Tesla legt Muskmans de fabriek stil om het een en ander te finetunen. Best bijzonder, aangezien er tegenwoordig vrij constant meer dan 2.000 auto's per week van de band rollen. Maar ja, dat moeten er 6.000 per week worden, dus is er werk aan de winkel.

De knappe koppen bij Tesla hebben berekend dat het handiger is om de fabriek even helemaal op slot te doen dan werkzaamheden uitvoeren terwijl de machines doordraaien, en dus krijgen de werknemers eind mei opnieuw ruim de tijd om hun huis te schilderen of hun garage uit te mesten. Volgens Reuters gaat de lopende band tussen 26 en 31 mei uit. Mochten er daarna geen onderbrekingen meer zijn, dan is juni een mooi peilmoment om te zien hoeveel effect de werkzaamheden hebben gehad. Nederlandse klanten die nu een Model 3 bestellen moeten rekenen met een wachttijd die tot 18 maanden oploopt, dus meer productie is welkom.

Tesla heeft onlangs een high-profile investeerder aangetrokken. Mijlardair (en vriend van GS) George Soros heeft via zijn investeringsfirma voor $35 miljoen aan converteerbare obligaties in Tesla aangeschaft