Het enige boeiende aan de Royal Wedding: de Jag E-Type Concept Zero

Had u ook zo'n kotsbeu van alle overdreven media-aandacht voor twee mensen die met elkaar trouwden vandaag? Wij ook, maar toch moeten we het nog even hebben over de Jag waarmee Harry en Meghan bij Windsor Castle vandaan reden.

Wellicht hebt u, net als wij, de plaatjes van de blauwe E-Type gezien en gedacht 'ja, heel Brits inderdaad. Goeie keuze'. Echter, wat ons dwars zat was feit dat het een left hand drive betrof, wat weer bijzonder on-Brits is. Dus gingen we even graven.

Wat blijkt: die verantwoorde ginger-Prins blijkt in een volledig elektrische auto te zijn gestapt. De E-Type werd namelijk vorig jaar door Jaguar Land Rover Classic Works gerestaureerd en omgebouwd tot EV. Grappig. De auto is in staat 0-100 in 5,5s te doen, maar royals hebben nooit haast, dus zo diep ging het gaspedaal elektropedaal niet naar de vloer.

Rijden op alternatieve wijze zit overigens in de familie: Harry's vader, prins Charles, heeft onder andere een Aston Martin die op uit wijn gedestilleerde bioethanol rijdt.