VIDEO. Magnum P.I. keert terug, met veel Ferrari's

Nostalgisten met een jaren '80-tic, opgelet! De serie Magnum P.I. is opgegraven, en krijgt later dit jaar een jump start. Autobahn analyseert het materiaal dat we gevoerd kregen.

De creativiteit is in Hollywood al even op, en dus wordt elk stripverhaal verfilmd en elk succesnummer van de jaren '80 nieuw leven ingeblazen. Michael Bay deed het al even geleden met een middelmatige filmremake van Miami Vice, met een rolletje voor Henry Rollins, dus we moesten hem wel kijken. Andersom kreeg de Terminator-reeks een niet-onaardige serievariant met in de hoofdrol Lena Headey a.k.a. Queen Cersei.

En dan zijn er nog een tweetal andere series uit de jaren '80 waarin auto's een prominente rol speelden. Knight Rider, dat eerder dit decennium een treinwrak van een TV-serie kreeg, die werkelijk waar niet om aan te gluren was. En dan was er natuurlijk nog Magnum P.I., de detectiveserie op Hawaii, met borstelsnor Tom Selleck en zijn trouwe Ferrari 308 GTSI. De Amerikaanse TV-zender CBS heeft nu de startkabels op het format gezet, en dit is wat er uit kwam rollen.

De nieuwe Magnum P.I. is geen viriele snordrager meer, maar een gladgeschoren mooiboi: Jay Hernandez kruipt in de rol van Thomas Magnum. Zonder Hawaii-shirts, deze lieten de producenten wijselijk in de jaren '80 achter. Maar dat is niet de enige wijziging: de bekakte Jonathan Higgins is nu een snaarstrakke yogachick met de naam Juliet Higgins. Als dat geen kijkers trekt... Voor de regie tekende Justin Lin, de man die al meer dan $2 miljard binnenharkte met zijn bijdragen aan de Fast & Furious-franchise. Dit verklaart ook waarom we Sung Kang zien opdraven: hij speelde Han in de F&F-films.

Blijft er dan ook iets hetzelfde? Jazeker, de Ferrari krijgt opnieuw een prominente rol in de serie. Zo niet een prominentere, zoals we mogen verwachten met een petrolhead in de regisseursstoel. We zien in de trailer achtereenvolgens een 488 Spider, 458 Spider, een klassieke 308 (met het bekende ROBIN-1 kenteken) en een California T verschijnen en kapotgemaakt worden. Wat weinig hoopgevend is, is dat we Magnum op 1:25 minuten met een 488 aan zien komen rijden, waarna zijn auto op 1:28 plotseling op magische wijze in een oudere 458 verandert zodra hij beschoten wordt? Yeesh...

Of het ook een succes wordt? We verwachten er zelf bar weinig van, maar aan de andere kant: de lat is met de Knight Rider-reboot al dermate laag gelegd dat zelfs een professioneel limbodanser er niet meer onderdoor kan. CBS zendt de serie deze herfst uit, we gaan tegen die tijd eens kijken of het iets is.