Eerste autonome auto van Apple is een...

We wisten al heel lang dat Apple grote plannen heeft voor een eigen iCar/AppleCar die volledig autonoom moet kunnen rijden. Nu weten we ook wat die plannen zijn en wat voor auto er in 2021 op de weg verschijnt.

Aanvankelijk had Apple het idee om een eigen auto aan hun producten toe te voegen. Een van de grond af zelf ontwikkelde elektrische vierwieler die autonoom kon rijden tegen een waarschijnlijk zeer onbetaalbare Apple-prijs. Blijkbaar was dat allemaal toch niet haalbaar want Apple is , nadat BMW en Mercedes ze de deur wees, vriendjes geworden met Volkswagen om gezamenlijk dit project voort te zetten.

De New York Times weet te melden dat het grootste technologiebedrijf ter wereld samen met een van de grootste autofabrikanten ter wereld een autonome VW Transporter T6 op de weg willen zetten. Dus geen Tesla-achtige luxe sedan of prachtig vormgegeven en magische gezinsauto die het hele autonome autolandschap gaat veranderen. Nee, het wordt een simpele taxibus die Volkswagen bij de vleet verkoopt. Vanzelfsprekend moeten de busjes wel eerst de volledige Apple-make over krijgen en worden de verbrandingsmotoren vervangen voor een elektrische aandrijflijn. Dit wordt momenteel gedaan door VW-dochter Italdesign.

De busjes worden uiteindelijk ingezet als shuttles voor het personeel van Apple. Ze worden vooralsnog bestuurd door computers, maar er zit te allen tijden een chauffeur achter het stuur om in te grijpen waar dat nodig is. Volgens de krant heeft Apple CEO Tim Cook al te horen gekregen dat het eerste prototype de deadline van eind 2018 niet gaat halen en dus pas ergens in 2019 bij hem voor de deur staat. Apple blijft angstvallig stil en geeft geen commentaar op de geruchten.